boekenwerff.nl

Top 20 boeken aller tijden

Wanneer je naar de bibliotheek gaat of rondkijkt op het internet dan kom je er al snel achter dat er ontzettend veel verschillende soorten boeken zijn. De verhalen zijn onderverdeeld in verschillende genres. Maar ook binnen een genre verschillen de boeken onderling. In deze top 20 zijn verschillende verhalen te vinden die tijdloos zijn. De verhalen zijn zo divers dat ze de aandacht van bijna iedereen kunnen vasthouden. De top 5 boeken in deze lijst zullen speciaal worden uitgelicht. Meer informatie over de overige 15 boeken kun je vinden op het internet of door de samenvatting aan de achterkant van het boek te lezen in jouw lokale bibliotheek.

1.      Lord of the Rings, geschreven door J.R.R. Tolkien

Iedereen kent Lord of the Rings wel. De één heeft de film gezien en de ander heeft het boek gelezen. En als je het verhaal niet hebt gezien of gelezen, dan heb je er sowieso wel eens van gehoord. Het is een verhaal dat gaat over vriendschap en vertrouwen. In het verhaal gaat het fictieve karakter, een Hobbit genaamd Frodo Balings, op een missie. Hij moet een gouden ring verbranden in een gevaarlijk vuur. Onderweg proberen andere figuren de ring te stelen. Zal het hem lukken om zijn missie te volbrengen?

2.      Harry Potter en de Steen der Wijzen, geschreven door J.K. Rowling

Ook de verhalen over Harry Potter zijn ontzettend populair. Dit boek is het eerste boek uit een hele reeks. Het boek vertelt hoe Harry terecht komt in de tovenaarswereld en hoe hij ontdekt dat hij eigenlijk geen gewone burger is. In het boek is te lezen hoe Harry zich ontwikkelt en hoe hij vecht voor wat hij wil. Ben jij op zoek naar een indrukwekkend verhaal dat zich afspeelt in een fantasiewereld welke zich overlapt met de wereld zoals wij deze kennen? Begin dan nu met het lezen van de boeken over Harry Potter!

3.      Don Quixote, geschreven door Miguel de Cervantes

Don Quixote is voor zijn gevoel geboren in het verkeerde tijdperk. Zijn droom is om een ridder te worden. Maar in de wereld waarin hij leeft wordt er niet meer in ridderlijkheid geloofd. Met zijn paard gaat hij op avontuur door het Spaanse landschap. Onderweg vecht hij tegen zijn vijanden. Hiermee hoopt hij ook indruk te maken op de liefde van zijn leven, genaamd Dulcinea. Gaat het hem lukken om zijn ridderlijkheid te bewijzen aan de wereld? Lees dan nu dit spannende verhaal over Don Quixote!

4.      The Great Gatsby, geschreven door F. Scott Fitzgerald

Het verhaal van The Great Gatsby is geschreven rondom de hoofdpersonage Jay Gatsby. Hij is een erg rijke eenling. Voordat hij rijk was vocht hij als veteraan gedurende de Eerste Wereldoorlog. Gedurende zijn leven en de overgang van veteraan naar rijke eenling is hij de liefde van zijn leven kwijtgeraakt. In het verhaal probeert hij deze dame, genaamd Daisy Buchanen, weer terug te winnen. Echter, het is een moeilijke strijdt die zelfs dodelijk kan zijn…. Gaat het hem lukken? Lees nu het verhaal over Jay Gatsby om erachter te komen!

5.      Moby-Dick, geschreven door Herman Melville

Moby-Dick is een legendarisch verhaal en een parel binnen de literatuur. Het eeuwen oude verhaal is hedendaags nog steeds relevant en interessant om te lezen. Het verhaal van Moby-Dick gaat over een zeevaarder genaamd Ismaël. Hij gaat mee met de bemanning van het schip dat eigendom is van Achab. Ze gaan op jacht naar walvissen. De tocht brengt vele gevaren met zich mee. Overleven ze de tocht? Lees het spannende verhaal van Moby-Dick om erachter te komen!

De overige 15 boeken

Ben je benieuwd welke 15 boeken nog meer bij de top 20 horen? Bekijk dan de lijst hieronder.

 • The Little Prince, geschreven door Antoine de Saint-Exupéry
 • 1984, geschreven door George Orwell
 • One Hundred Years of Solitude, geschreven door Gabriel García Márquez
 • The Kite Runner, geschreven door Khaled Hosseini
 • Pride and Prejudice, geschreven door Jane Austen
 • The Name of the Rose, geschreven door Umberto Eco
 • The Hobbit, geschreven door J.R.R. Tolkien
 • War and Peace, geschreven door Leo Tolstoy
 • Lolita, geschreven door Vladimir Nabokov
 • The Lion, the Witch and the Wardrobe, geschreven door C.S. Lewis
 • The Da Vinci Code, geschreven door Dan Brown
 • The Catcher in the Rye, geschreven door J.D. Salinger
 • A Tale of Two Cities, geschreven door Charles Dickens
 • Het achterhuis, geschreven door Anne Frank
 • To Kill a Mockingbird, geschreven door Harper Lee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *